Justitia

Simbolistica: Justitie, Responsabilitate, Decizie, Cauza si efect
Justitia este un semn de generozitate si indulgenta sub o rigoare aparenta, este legatura ce poate uni doua fiinte avand un rol protector si constrangator, o legatura spirituala si fizica. Cel ce imparte dreptatea poate fi un personaj drept sau un personaj nedrept. Cunoasterea, inteligenta si responsabilitatea justitiei sunt de origine divina dar si solara. Astfel, a-i vedea chipul dreptatii este ca si cum ai privi soarele in fata, ea simbolizeaza perfectiunea interioara, armonia progresiva, echilibrul perfect.

Ea face sa domneasca echilibrul asupra creatiei divine. Justitia este de ordin divin, ea isi arata chipul din fata, este impasibila si consacrata misiunii sale. Este inflexibila ca o oglinda, primeste influente superioare pentru a face dreptate, este un simbol de totalitate, armonie si echilibru intr-o lumina spirituala. Dreptatea separa binele de rau, ii pedepseste pe cei vinovati, cantareste actele savarsite si restabileste echilibrul. Sabia din mana ei fulgera, netezeste iluzia si eroarea si face sa domneasca ordinea. Dreptatea masoara inversunata toate nedreptatile si ii inspaimanta pe dusmani. Justitia isi foloseste puterea pasiv, iar daca trebuie sa loveasca, o face impotriva vointei sale. Balanta simbolizeaza echilibrul, unirea armonioasa, precizia si este ca o reprezentare a destinului, calea cea dreapta si iluminarea. Venus si Saturn guverneaza uniunea timpul si destinul. Casatoria reprezinta misterul divin al vietii si cumpana reprezinta cantarirea, care este un alt act divin. Ea permite fiintei umane sa analizeze la rece actele sale si sa controleze consecintele care duc la stabilirea unui echilibru permanent, intre contradictiile sale, intre cer si pamant, intre constiinta si spirit si reprezenta legile umane ale societatii, guvernarea, legalitatea si statul.

Justitia ne arata ca ni se face dreptate, ea este ca un ecou atat in ceea ce priveste binele cat si raul, care sunt rasplatite corespunzator, fiindca suntem raspunzatori pentru propriile actiuni. Poate arata atat echilibrul de forte in sens armonic, cat si dezechilibrul groazei. Aprecierea justa a o propriilor calitati si defecte, precum si stapanirea impulsurilor inconstiente, dornice mereu sa se afirme, apar ca o conditie a echilibrului interior. Justitia este obiectivitate, rasplatire finala, judecare si iertare.

CARTI DE TAROT - VERSIUNEA DIVINA

CARTI DE TAROT - VERSIUNEA THOTH

CARTI DE TAROT - VERSIUNEA ARCADIANA